Vancouver is een populaire stad om te wonen, zeker bij emigranten en reizigers. Hoe kan het ook anders, als de stad één van de beste steden is om te wonen. Er is wel 1 minpuntje en dat is de regen.

Vancouver is staat op de derde plaats in de lijst van steden met de meeste regen per jaar. Het kan wel tot 17 dagen regenen in de winter dus wees hier op voorbereid. Breng een paraplu en regenlaarzen mee. Geen zin om de regen te trotseren? Hier zijn vijf leuke dingen die je kan doen om droog te blijven in Vancouver.

1. Ga op Ontdekking in het Vancouver Aquarium

Clownfish in the Vancouver Aquarium

We hadden het al over het aquarium in één van onze vorige posts. Maar dit ging dan vooral over het After Hours evenement. Waar het aquarium tot laat geopend is en enkel volwassen toegang krijgen. Maar of je nu tijdens dit evenement gaat of niet, het is altijd een leuke plek om je dag door te brengen. En je blijft er droog natuurlijk.

Jellyfish in the Vancouver Aquarium

2. Leer over de Geschiedenis van de Originele Inwoners van Canada

Het is niet makkelijk om te kiezen tussen alle musea die Vancouver te bieden heeft. Ben je geinteresseerd in de geschiedenis van verschillende culturen? Ga dan zeker naar het Museum van Antropologie. Wij vonden dit alvast een fantastisch museum. Het gebouw zelf mag je ook niet vergeten. De hoge balken en enorm grote ramen geven het gebouw een modern uitzicht. Toch vind je binnen geen enkel stuk moderne kunst.

Main hall of MOA

De grote hal van het museum is volledig gewijd aan de First Nations People van Canada. Doorheen de rest van het museum vind je verschillende schuiven die je kan openen. Hierin zitten vele interessante objecten uit de geschiedenis. Je kan gerust een hele dag spenderen met het ontdekken wat er in de schuiven zit. Zoveel zijn het er.

Detail of a totem pole

In België zijn we het gewend om bijna niets te hoeven betalen voor musea. Dus $16,75 vonden we vrij duur. Wie op dinsdagavond gaat betaalt niets. Je mag natuurlijk altijd een donatie geven maar dit is niet verplicht. Als je nog meer dingen gaat doen in Vancouver kan je het Entertainment Boek. kopen. Het is een dik boekje met kortingsbonnen voor activiteiten, restaurants en andere dingen.

21DEC2014-1076

3. Geniet van de Tropische warmte in het Bloedel Conservatorium

Het lijkt heel klein als je het aan de buitenkant ziet maar het conservatorium heeft enorm veel verschillende planten en vogels. Op een koude en regenachtige winter dag is dit de perfecte plek om jezelf warm te houden. Binnen vind je verschillende soorten vogels die je gezelschap houden en kan je een leuke wandeling maken doorheen de tropen.

Bloedel Conservatory

Kramer, the Moluccan Cockatoo

Luister naar de verschillende vogels en probeer eens een gesprek aan te gaan met Kramer, de Molukken kaketoe. Je kan er een half uur rondlopen maar je kan er ook twee uur van maken. Zin in iets extra? Neem dan het foldertje aan de ingang mee en spot zoveel mogelijk vogels. Deze kan je dan aanduiden op je papiertje.

White Cockatoo

Little bird

4. Koop Verse Groenten en Fruit op de Granville Island Markt

Alweer een koude en natte dag? Of schijnt de zon vandaag? Het maakt niet uit wat voor weer het is, Granville Island is altijd een bezoekje waard. Ook als je niet echt iets nodig hebt. De sfeer is er zo fantastisch dat je er een hele dag wil blijven. Ga je in het weekend? Dan is het er nog leuker.

Granville Island

Fresh salmon on display at Granville Island

Granville Island is bereikbaar met de bus, te voet of zelfs met een kleine ferry. Besluit je te wandelen, steek dan de Burrard Bridge over en geniet van een prachtig uitzicht van Vancouver. De ferry is de snelste manier om er te geraken, maar wij vonden deze te duur.

Fresh Vegetables

5. Ga een Film Zien in de Bioscoop

Er zijn verschillende bioscopen in Vancouver. Wil je een van de laatste nieuwe films bekijken, dan ga je beter naar de Scotiabank Theatre. Op dinsdag geven zij speciale kortingen. Als je van plan bent meerdere keren te gaan kan je een Scene Card online aanvragen. Deze geeft je 10% korting op snacks en geeft je een extra korting op dinsdagen.

Deel op Pinterest

Rain

Auteur

Hey! Ik ben Kelly, 25 jaar en ik hou van reizen. Ik ben verzot op chocolade en vooral dan een chocolade moelleux. Ik ben verslaafd aan Netflix en hoop ooit trotse eigenaar te zijn van een geweldig katbeest!

7 Comments

 1. Fantastic post! So informative. Love Vancouver and the whole Pacific Northwest soooo much. Always love to see posts on it (I never feel like there’s enough)!

  • Kelly & Florian Antwoord

   Thanks. We couldn’t agree more, Vancouver is just awesome!

  • Kelly & Florian Antwoord

   Thank you! We’re not really beer drinkers but the coffee here is definitely great.

 2. Ik zit momenteel in Vancouver en heb bijna alles gedaan. Ik twijfelde over het Museum van Antropologie maar nu het zien van jou foto’s ga ik toch een kijkje nemen!

  Marlies, Magnificent Escape

  • Kelly & Florian Antwoord

   Supertof, Vancouver is echt een fantastische stad! Altijd leuk om iemand te inspireren 🙂 Zeker gaan!! Misschien kan je op een dinsdag gaan? Dan is het maar $9.

Laat een Comment Achter