We hadden nooit gedacht dat we het Groot Barriëre rif met onze eigen ogen zouden zien. Dat was totdat we onze vliegtickets boekten voor Australië. Als één van de hoogtepunten van dit geweldige land, moet je dit zeker gezien hebben. Maar het stond al zo lang op onze lijst dat we dachten dat het er voor altijd zou staan.

IMG_0320

Verrassend genoeg was het moment van de waarheid dichter dan we dachten. Zelfs toen we Cairns binnenreden leek het ons nog steeds ongeloofwaardig dat we het rif gingen zien. Jammer genoeg kregen we niet zo’n goede eerste indruk van Cairns. Het regende pijpenstelen en de straten waren bijna allemaal verlaten.

View of the back of the boat

We reden direct naar het toerisme bureau omdat we geen tijd te verliezen hadden. Ze raadde ons aan om enkele dagen te wachten totdat het weer wat beter zou worden. Met slecht weer heb je kans dat het water troebel is en dat je niet zo veel ziet onderwater. Een kleine tegenslag toch wel. Maar na twee dagen klaarde het op en was onze moment daar. We gingen het rif bezoeken.

Florian's head above the water

We kozen voor de dagtrip met Reef Experience. Vooral omdat zij de enigen waren die een gratis proefduik aanbieden. We klommen aan boord van het schip en in maar liefst 45 minuten waren aan onze eerste bestemming. We trokken onze wetsuit en zwemvliezen aan, zetten onze snorkel maskers op ons gezicht en sprongen meteen in het water.

Kelly snorkeling and waving

Ok, misschien niet meteen. De open zee maakte me toch een beetje angstig. Ondanks dat ik van de oceaan hou, voel ik me toch altijd een beetje onwennig wanneer ik in het water moet springen zonder land in zicht.

Florian snorkeling

Na een paar geruststellende woorden van Florian ging ik ervoor. We waren dankbaar voor onze wetsuits omdat het water toch vrij fris was. En omdat we bleven drijven natuurlijk.

The Great Barrier Reef

Ik dacht vroeger altijd dat hoe verder je weg ging van land, hoe dieper de oceaan zou worden. Maar tijdens het snorkelen leerde ik dat dit niet het geval is. Ondank dat we ver weg van het land waren, was het rif zo dicht aan de oppervlakte dat we het bijna konden raken.

A striped fish in the reef

Na een twintigtal minuutjes in het water was het tijd voor onze proefduik. Geen schrik toch? Ja daar zat ik dan op de rand van de boot. Te bibberen uit mijn vel van de schrik. We moesten gewoon blijven zitten terwijl de instructeurs ons klaarmaakten om in het water te gaan. Ze waren zeer professioneel en ik voelde me al veel meer op mijn gemak.

Beautiful fishes in the water

A giant clamp

Het duiken zelf was eigenlijk heel leuk. We gingen zo’n 8 meter diep en zagen enkele clownvissen en gigantische schelpen. Het was één van de beste ervaringen uit ons leven. Dit was voor ons de beste moment van de dag.

Florian diving for the first time

In de namiddag trokken we naar een andere locatie op het rif waar we nog wat meer konden snorkelen. Je kon ook kiezen om met een boot met glazen bodem een stukje te gaan varen of nog eens te gaan duiken. De boot had ook een mooi zonneterras waar je gewoon eventjes kon relaxen.

An beautiful and colorful fish eating from the reef

Deel op Pinterest

reef

Auteur

Hey! Ik ben Kelly, 25 jaar en ik hou van reizen. Ik ben verzot op chocolade en vooral dan een chocolade moelleux. Ik ben verslaafd aan Netflix en hoop ooit trotse eigenaar te zijn van een geweldig katbeest!

2 Comments

    • Kelly & Florian Antwoord

      It was definitely a goosebumps moment. The reef is so amazing. If you ever have the chance to visit, go for it!

Laat een Comment Achter