De Beste Openluchtshow op Aarde. Een zeer straffe uitspraak, vind je niet? Maar het zou wel eens de waarheid kunnen zijn. Elk jaar, voor 10 dagen lang, kan men zich een echte cowboy noemen in Calgary. Maar niet alleen op de officiële Stampede gronden, ook de rest van de stad wordt omgetoverd tot een cowboy hemel.

Ongelooflijk Veel Eten

We vielen achterover van het aanbod in eten. Het is een onbegonnen taak om alles te proberen maar wij wilden toch enkele dingen niet missen. We kochten een gigantische hotdog die er super lekker uitzag. Jammer genoeg begon hij meteen na aankoop helemaal uit mekaar te vallen. Het kartonnen bordje dat we erbij kregen was al helemaal doorweekt van de olie.

_DSC4459
Toen zag hij er nog goed uit
_DSC4498
Een lekker stuk pizza

Maar de Pindakaas Kebab was toch wel de topper. Een gefrituurde pindakaas en jam sandwich, op een stokje met Reese cups ertussen. Dit moet de hemel wel zijn. Niet de beste foto misschien, maar we konden gewoon niet wachten om hem op te eten. Niet geheel tot onze verbazing, won het de the Stampede Best Food on a Stick prijs.

IMG_2727

Opwinding Tijdens de Chuckwagon Race

De chuckwagon races zijn fenomenaal. Een echte cowboy traditie. Na enkele rondes waren we helemaal mee. Elke race zijn er 4 teams die tegen mekaar strijden. Elk met hun eigen chuchwagon, getrokken door 4 paarden. Ook hebben ze achteraan 2 extra rijders. Aan de start van de race, pikt de achterste rijder een kleine ton op en gooit deze in de chuckwagon net voor die vertrekt.

_DSC4470

Daarna wordt het helemaal spannend. Ze zigzaggen tussen 2 tonnen waarbij iedereen mekaar maar net passeert. Het lijkt alsof ze op mekaar gaan botsen maar gelukkig gebeurt dit niet vaak.

De TransAlta Grandstand Show

We hadden onze tickets enkele weken op voorhand geboekt. We kozen de beste plaatsen om te chuckwagon races te zien. Jammer genoeg waren dit niet de beste plaatsen voor de avondshow. Wij zaten meer naar links, terwijl het podium in het midden stond. Er waren wel grote schermen waar je alles op kon volgen. Maar we voelden ons toch een beetje misleid. We betaalden hier veel geld voor en mensen met een veel goedkoper ticket kregen plotseling betere plaatsen.

_DSC4503

Ondanks was het een fantastische show. Prachtige decors en opvoeringen. Nog nooit zo’n show gezien. En zoals in elke grootste show, was ook hier vuurwerk als afsluiter. Ongelooflijk. Een aanrader!

_DSC4506

Giddy Up Cowboy

Het hoogtepunt van de Calgary Stampede was natuurlijk de rodeo. Een drie uur durende show waar cowboys en hun paarden, hun beste beentje voorzetten. En de stieren mogen we ook niet vergeten.

We hadden beide show op verschillende dagen geboekt zodat we 2 volle dagen hadden om van de cowboy waanzin te genieten. Met 1 dag ertussen om een beetje uit te rusten. We raden dit zeker aan omdat we vonden dat dit de ideale manier was om te genieten van de Stampede.

Deel op Pinterest

stampede

Auteur

Hey! Ik ben Kelly, 25 jaar en ik hou van reizen. Ik ben verzot op chocolade en vooral dan een chocolade moelleux. Ik ben verslaafd aan Netflix en hoop ooit trotse eigenaar te zijn van een geweldig katbeest!

2 Comments

Laat een Comment Achter