Onze Aankomst in Lac la Hache

Om eerlijk te zijn, ik kan me niet echt veel herinneren van onze eerste dagen tijdens onze Canadese workaway in Lac la Hache. Ik weet wel dat we ons direct thuis voelden. In eerste instantie gingen we maar 4 weken blijven. Maar na ons hadden ze nog een opening voor 2 weken, die we natuurlijk niet konden afslaan. Dus werden het al gauw 6 weken.

Ik herinner me dat het ’s ochtends nog vrij koud was in onze eerste week. Maar plots stond de Canadese zomer voor de deur. Jongens, wat een verschil met de winter in Vancouver. Rond 10 uur in de ochtend, liep het zweet al van onze voorhoofden. Maar we hadden aan het eind van ons verblijf wel een mooi bruin kleurtje.

_DSC3877

Start de Dag!

We stonden elke dag rond 7 uur op en genoten van ons ontbijt in onze cabin. Daarna wandelden we richting het huis om nog wat computerdingen te doen. Als dat dagelijks ritueel klaar was, starten we onze werkdag met het verzorgen van de kuikentjes. Die nu opgegroeid zijn tot volwassen kippen.

IMG_2338

_DSC4044

Tijdens de eerste 2 weken moesten we de tuin opruimen. Er waren enkele bomen nogal dichtbij de elektriciteitskabels gegroeid en die moesten worden omgezaagd. Doug had dit in de ochtend al gedaan zodat wij de rest konden doen. Florian leerde hoe hij met de kettingzaag moest werken om de bomen in stukken te zagen. Ik leerde een bijl gebruiken om de kleinere takken eraf te hakken. Nadat alles in mooie stukken was gezaagd, moesten de stronken verplaatst worden richting houtsplijter. Dit hebben we toch zeker 10 dagen moeten doen. We leken wel een beetje op Popeye.

IMG_2405

Nadien kregen we de kans om de moestuin te beginnen. Iets wat we zelf nog nooit gedaan hadden. Maar ze hadden er vertrouwen in dat we deze taak tot een goed einde zouden brengen. Dus plantten we aardappelen, boontjes, wortelen, uien en nog véél meer lekkere dingen. We hadden een fantastische tijd! Elke dag alles water geven en langzaamaan zien groeien geeft een fantastisch gevoel.

_DSC4324

IMG_2603

Rond 15u mochten we stoppen met werken en konden we wat tijd doorbrengen met de paarden. Mijn droom was altijd al om een zwart paard te bezitten dus ik was dan ook door het dolle heen toen ik wist dat ik Cinder mocht verzorgen. Florian vond zijn paard, Little Rose, natuurlijk het mooiste paard van allemaal. Maar uiteindelijk kon je niet anders dan verliefd worden op ze alle 6.

Als we de paarden niet vonden (ze stonden in een gigantische wei, dus ja dit was zeker mogelijk), dan reden we met de quad naar het meer om met de kano te gaan varen. Dit was natuurlijk nog voordat we een (héél enge) ontmoeting hadden met een beer.

Nadien hadden we de schrik goed te pakken en durfden we niet meer naar het meer. Zelfs paardrijden in de bossen was een beetje eng. Avast bedankt aan die gigantische beer om ons zo bang te maken. Maar hier zijn nog enkele foto’s van voor de ontmoeting met Meneer Beer.

Een zeer unieke ervaring die we mochten meemaken was ‘hoe vang je een geit?’. Pat, de vrouw des huizes, wilde graag enkele geitjes kopen. Dus mochten wij ze mee gaan uitzoeken en in de trailer krijgen. Gewoon bij de achterpoten pakken, trekken en huppakee in je armen gooien. Probeer dit nu maar eens met een volwassen geit!

Ze kregen een mooi stukje gras waar ze zich helemaal konden uitleven. We kwamen wel tot de conclusie dat geiten meester ontsnappers waren, aangezien ze telkens weer doorheen de draad glipten. Tot ze uiteindelijk door hadden dat dit hun thuis zou zijn. Moest je dus hulp nodig hebben om geiten te vangen? Laat ons gerust iets weten!

_DSC3881

_DSC4326

Tenslotte willen we je graag nog even voorstellen aan Duke. De meest fantastische hond ter wereld! Na 6 weken met Duke te hebben omgegaan, zouden wij graag zelf een Border Collie willen hebben. We raakten allebei zo gehecht aan hem. Hij had dit zeer irritant maar ook lachwekkend trekje dat hij altijd deed. Wanneer je je schoenen wou aandoen en je jezelf bukte, kwam hij met zijn natte neus in je gezicht hangen. Probeer maar eens je schoenen op een deftige manier aan te doen.

_DSC4153

Dit was een compleet andere ervaring dan onze andere Canadese workaway. We willen graag Pat en Doug nogmaals bedanken om ons de beste tijd van ons leven te geven!

Deel op Pinterest

lac la hache

Auteur

Hey! Ik ben Kelly, 25 jaar en ik hou van reizen. Ik ben verzot op chocolade en vooral dan een chocolade moelleux. Ik ben verslaafd aan Netflix en hoop ooit trotse eigenaar te zijn van een geweldig katbeest!

1 Comment

Laat een Comment Achter