Whistler. De droom voor elke sneeuwliefhebber en gaststad voor de Olympische Winterspelen van 2010. De stad is voornamelijk bekend als toeristische plaats en krijgt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers. Maar niet iedereen gaat naar Whistler om te skiën. Is het mogelijk een weekend in Whistler door te brengen zonder te skiën of te snowboarden? Natuurlijk! We geven je een paar ideetjes om te beginnen.

1. Geniet van de Vele Wandelingen die Whistler te Bieden Heeft

Als je net zoals ons houdt van wandelen zal je je zeker niet vervelen in Whistler. De stad heeft verschillende wandelingen waaruit je kan kiezen. Maar hoe pik je er nu de leukste uit? Om te beginnen raden we je aan om naar de Toeristische Dienst te gaan in de Whistler Village. Je vindt ze recht over het busstation.

The Cheakamus River in Whistler

Wij deden de Whistler Interpretive Wandeling naar hun aanraden. Je neemt best het openbaar vervoer naar het begin van de wandeling. Het is een vrij makkelijk wandelpad langs de Cheakamus rivier en op een regenachtige dag zullen de bomen je een beetje droog houden. Het was niet de beste wandeling voor ons omdat er niet echt veel mooie uitzichtpunten waren en echt droog bleven we nu ook weer niet.

Cheakamus River

Op onze tweede dag besloten we zelf een wandeling van onze map te kiezen. Lost Lake zag er mooi uit. Hier vind je verschillende paden die allemaal vrij divers zijn. Jammer genoeg weer geen zon maar het meer was nog steeds prachtig.

Lost Lake in the Fog

Het meer zag eruit zoals in de films waar er een hand uit het water komt en die je dan mee trekt naar de diepte. Een beetje griezelig maar dat kwam waarschijnlijk door de laaghangende mist. Er was een mooie steiger aangelegd waar je op kan wandelen. Langs de paden zijn er genoeg wegwijzers maar het is toch altijd handig om je eigen map mee te nemen. Of je kan ook een foto nemen van de eerste routebeschrijving die je tegenkomt onderweg.

Florian on Lost Lake

2. Ga Ziplinen met Superfly Ziplines

Nog nooit van Ziplinen gehoord? Wij ook niet. Je zweeft van punt A naar B in een speciaal pak dat aan een stalen kabel wordt bevestigd. Het is een leuke activiteit maar wees ook voorbereid op slecht weer of toch zeker de koude. Je kan je persoonlijke spullen opbergen in lockers en mocht je toch iets nodig hebben tegen de regen dan kan je daar altijd iets lenen. Het is wel slim om je eigen zonnebril mee te nemen want die ga je zeker nodig hebben voor de wind.

Wij boekten onze tour een dag op voorhand bij The Adventure Group omdat zij samenwerken met de Superfly Ziplines. De reden dat we voor hen kozen is omdat zij als enigen een tandem lijn hebben. Dit wil gewoon zeggen dat je naast mekaar zweeft. Wat het makkelijk maakt om leuke foto’s en filmpjes te maken. De hele ervaring duurt ongeveer drie uur met een groep van tien. Heb je een kleinere groep dan gaat het een beetje sneller vooruit. Met een kleine bus werden we naar Cougar Mountain gereden waar we onze twee vrouwelijke gidsen ontmoetten. Zij waren fantastisch en zorgden ervoor dat wij allemaal veilig terug beneden zouden geraken.

In totaal zijn er vier lijnen: de hoogste, Godzilla (de snelste), de langste en eentje waar je handjes kan vasthouden. We vonden beide dat de hoogste de leukste was. Je krijgt hier eerst een ongelooflijk uitzicht van een vallei en dan zweef je erover. Een prachtige start van de dag. Vergeet zeker je GoPro of smartphone niet!

3. Neem de Peak 2 Peak Gondel naar de Top van Whistler Mountain

Als je toch nog op Whistler Mountain wil, koop dan een Winter Sightseeing Ticket. Het is niet goedkoop dus je moet wel echt zeker zijn dat je dit wil, anders is het een beetje geldverspilling. Het ticket geeft je toegang tot de gondel die naar Whistler Mountain gaat en de Peak 2 Peak gondel. Het duurt eventjes voor je boven bent en op een mistige dag is de kans groot dat je niet veel ziet.

Going up on Whistler Mountain

Wij hadden geluk dat de mist net opkwam toen we terug naar beneden gingen. Als je hoogtevrees hebt dan is dit niet echt een leuke activiteit. De karretjes zijn niet zo groot en wiebelen ook vrij veel. Na een dertig tal minuten kwamen we aan de Roundhouse aan. Van hieruit kan je naar de Peak 2 Peak gondel wandelen.

Peak 2 Peak Gondola on Whistler Mountain

The Gondola between the Two Mountains

Deze gondel brengt je van Whistler Mountain naar Blackcomb Mountain en terug. Dit mag je zoveel keer doen als je wil. Voel je je extra moedig, wacht dan op de grijze. Deze heeft een gedeeltelijk glazen bodem. Misschien een goed idee om van je hoogtevrees af te komen?

Welcome sign on Blackcomb Mountain

On Top of Blackcomb Mountain

4. Rust Uit in je Kamer na een Drukke Dag

Wij boekten ons hotel via Hotwire en kregen The Pinnacle Hotel voor twee nachten. Dankzij de fantastische aanbieding op de website spaarden we ongeveer 25% uit.

_DSC2333

We kregen de perfecte kamer om na een dagje wandelen uit te rusten. Na een vermoeiende dag in de regen konden we genieten van onze jacuzzi en open haard op de kamer. We hadden ook een balkon maar het was nog een beetje koud om daar gebruik van te maken. Als je graag zelf kookt kan je de kitchenette gebruiken die ook aanwezig is. We hadden een prachtig verblijf in dit hotel en zouden zeker terug gaan als we de kans kregen.

_DSC2335

_DSC2338

_DSC2341

Deel op Pinterest

Whistler

Auteur

Hey! Ik ben Kelly, 25 jaar en ik hou van reizen. Ik ben verzot op chocolade en vooral dan een chocolade moelleux. Ik ben verslaafd aan Netflix en hoop ooit trotse eigenaar te zijn van een geweldig katbeest!

Laat een Comment Achter