Na ons hectisch weekend op de Calgary Stampede, was het tijd om wat meer van Alberta’s natuur te zien. We huurden een auto bij Enterprise, maar kregen toch wel de kleinste auto ooit. De Fiat 500. “Ok, maar we zijn wel van plan te kamperen met deze huurauto. Krijgen wij onze spullen hier wel in?” “Jaja, hij is groter dan je denkt en jammer genoeg is dit de enige beschikbare auto dat we hebben”. Ja, dan maar hopen dat dit lukt.

We duwden al onze spullen (twee 65L rugzakken, een 3-persoons tent, twee slaapzakken,twee slaapmatjes en twee kleine rugzakken) in de auto. Ja hoor, alles ging erin! En daar gingen we, op naar Drumheller, het land van de dinosaurussen.

Landschap nabij het Royal Tyrell Museum

Zo Veel Dinosaurussen in het Royal Tyrell Museum

We kwamen ietsje later aan dan gepland, maar we hadden nog een zee van tijd om het Royal Tyrell Museum te bezoeken. Onderweg naar het museum raakten we al helemaal in de ban van Alberta’s natuurlijk schoon. Terwijl we de parking van het museum opreden, merkten we op dat er veel auto’s terug naar huis keerden. Het perfecte tijdstip om aan te komen dus.

De ingang van het Royal Tyrell Museum

Toen ik de deur van de auto opende, sprong ik een gat in de lucht van opwinding. Overal prairiehonden! Heb je deze beestjes ooit al in het wild gezien? Ik niet. En ze zijn zo schattig! Het eerste kwartier van ons bezoek werd volledig besteed aan het fotograferen van deze schatjes. Echt geweldig. Maar bon, nu maar eens gaan kijken naar de dinosaurussen.

_DSC4665

Het Royal Tyrell Museum is zeer populair bij toeristen. Bereid je dus voor op extreme druktes, tenzij je héél vroeg arriveert of wat later in de avond, net zoals wij. Let wel op, ze zijn enkel van Mei tot Augustus geopend tot 21u. Kom je rond 18u, dan heb je nog meer dan genoeg tijd om alles te ontdekken.

We waren weer helemaal van onze melk na het zien van de eerste collecties. Canadese museums zijn echt prachtig onderhouden! Het museum heeft ongelooflijk véél dino’s in 1 plek. Je leert er wel wat nieuwe dingen. Zoals dit; wanneer het skelet van een dinosaurus niet helemaal gevonden word of als er stukjes kapot zijn, dan maken ze de rest af met plaaster. Fantastisch toch?! Het is zeker een bezoekje waard, voor kinderen én volwassenen.

Rare Natuurlijke Fenomenen

Op onze tweede dag in Drumheller, volgden we het Dinosaurus Pad richting de Hoodoos. Maar wat zijn dat nu, de Hoodoos? Wel, het is een soort natuurlijke stenen pilaar die gemaakt is van zachte zandsteen. Door de wind en de regen krijgen ze deze rare vormen. Vreemd maar toch ook wel interessant om naar te gaan kijken. Om het ons wat makkelijker te maken,  hadden we de nacht ervoor gekampeerd op een camping in de buurt. Zo konden we er extra vroeg naartoe en hadden we de plek helemaal voor ons zelf.

De Hoodoos

De andere kant van De Hoodoos

Horsethief Canyon en Horseshoe Canyon

Horsethief Canyon is een andere maar even mooie plek die ook op het Dinosaurus pad ligt. De canyon ligt ongeveer 16km noord west van Drumheller. Het kreeg zijn naam tijdens de vroegere jaren, wanneer ranching nog de belangrijkste industrie was. Het werd gezegd dat er een illegaal paardenruil netwerk was in de canyon en de illegale paarden werden hier dan verstopt. Zo komt de Canyon aan zijn naam; Horsethief Canyon.

Horsethief Canyon

Ze lijken vrij sterk op mekaar, alhoewel ze toch een afstand uit mekaar liggen. Ik kan je niet vertellen waarom, maar ik vond Horseshoe Canyon net iets mooier. Je kan er ook prachtige wandelingen maken, maar daar hadden wij jammer genoeg geen tijd meer voor. Banff wachtte op ons.

Horseshoe Canyon

We hebben echt genoten van ons kort verblijf in Drumheller. Moest je naar Banff en Jasper gaan, vergeet dan zeker geen tussenstop te maken in Drumheller.

Deel op Pinterest

Drumheller

Auteur

Hey! Ik ben Kelly, 25 jaar en ik hou van reizen. Ik ben verzot op chocolade en vooral dan een chocolade moelleux. Ik ben verslaafd aan Netflix en hoop ooit trotse eigenaar te zijn van een geweldig katbeest!

Laat een Comment Achter