Na onze tijd in Thailand, besloten we om nog andere eilanden te bezoeken. We namen het vliegtuig van Phuket naar Manila in de Filipijnen. En van daar stapten we op het vliegtuig naar Puerto Princesa. Het begin van ons Filipijns avontuur. We verbleven er maar enkele nachten om een beetje op onze plooi te komen en te wennen aan deze nieuwe cultuur.

We lazen op verschillende reisblogs dat er 2 hoofd attracties zijn die je kan bezoeken in PP. Je kan kiezen tussen de Underground River of the eilanden van Honda Bay. We hadden niet genoeg tijd om ze beide te bezoeken dus kozen wij voor de eilanden. Je kan dit met een tour doen of je kan ze ook op eigen houtje bezoeken. Voor de gemakkelijkheid kozen wij voor een tour.

Puerto Princesa

Als je er niet mee inzit om op voorhand enkele dingen te regelen, dan raden wij je aan om geen tour te nemen! Dan kan je tenminste een beetje kiezen welke eilanden je wil doen.

Op de dag van onze tour werden we opgepikt door een busje. Hierna reden we door om de rest van de groep op te pikken bij verschillende accomodaties. Het duurde even voor ons bus vol zat, maar wanneer iedereen was opgepikt, reden we door naar Honda Bay.

Je bezoekt in totaal 3 verschillende eilanden die op voorhand gekozen zijn door de tourgids. Voordat je aankomt in Honda bay, stopt het tourbusje onderweg 1 keer. Dit om snorkelgerief te kunnen huren. Je kan er ook waterschoentjes huren. Dit hebben wij gedaan op aanraden van onze gids, maar het was eigenlijk overbodig.
Breng je eigen snorkelgerief mee want het kan zijn dat je een kapotte bril of snorkel krijgt.

Dit zijn de 3 eilanden die wij bezocht hebben.

Starfish Eiland

Zeester op Starfish Eiland

Je kan al raden waar dit eiland zijn naam aan te danken heeft. Pas dus op dat je niet op een zeester stapt. Terwijl onze boot aanmeerde op het eiland, kregen wij ongeveer een uurtje om hier te snorkelen. We mochten de  zeesterren zelfs aanraken maar niet meenemen natuurlijk.

Visjes

Paradijs in Honda Bay

Pandan Eiland

Aan Pandan Eiland is een groot stuk van het water omringd met lint. Zodat je weet tot hoever je mag snorkelen. Er ligt ook een vlot in het water waar wij naartoe konden zwemmen. Hier was het heel leuk om te snorkelen want er zaten héél veel vissen in het water. Je moest wel een beetje zoeken soms, want er groeide een soort riet in het water.

Pandan Eiland

Onderwater

Geen idee wat deze dunne visjes waren maar wij vonden ze in elk geval erg grappig. Hoe dichter je bij de vissen probeere te geraken, hoe sneller ze van je wegzwommen.

Pandan Eiland

Een vlot aan Pandan Eiland

Maskerwimpelvissen

Deze zwart-wit visjes met een gele staart, waren mijn favoriet. Zo zwommen er een hele groep hier in het water rondom Pandan Eiland.

Cowrie Eiland

Cowrie was onze laatste stop van de dag. Hier kregen we eerst lunch geserveerd, die mee in de tour zat. Maar verwacht er niet te veel van, bij ons was alles al koud en er was maar net genoeg voor iedereen. Dit hangt waarschijnlijk wel af met welke maatschappij je boekt.

Cowrie Eiland

Op Cowrie Eiland kan je niet echt snorkelen. Je kan er zwemmen en enkele andere water activiteiten doen. Die je apart moet betalen. Je kan er ook massages boeken of gewoon genieten van de zon. Wij vonden dit een beetje jammer omdat wij toch liever snorkelen dan luieren. Maar Cowrie is wel een prachtig eiland en we zijn blij dat het onze laatste stop was.

Cowrie Eiland vanuit de boot

Cowrie Eiland is paradijselijk

Het gehele eiland vanaf een vlot getrokken

Deel op Pinterest

Honda Bay

Auteur

Hey! Ik ben Kelly, 25 jaar en ik hou van reizen. Ik ben verzot op chocolade en vooral dan een chocolade moelleux. Ik ben verslaafd aan Netflix en hoop ooit trotse eigenaar te zijn van een geweldig katbeest!

3 Comments

 1. TONY EN MANUELA Antwoord

  Hallo Florian en Kelly,
  Prachtige foto’s!
  Groetjes van Tony en Manuela

 2. Gorgeous pictures! Sounds like a perfect day 🙂 Broken snorkels don’t sound fun, though. One reason I prefer diving to snorkeling is that whenever I snorkel I’m always worrying about inhaling some saltwater.

  • Kelly Antwoord

   Thanks, Michelle. Yes, inhaling saltwater is the worst! There was only one broken snorkel so we just had to make do with the other one 🙂

Laat een Comment Achter