1. Start de Dag met een Heerlijk Ontbijt bij Tim Hortons

Veel Canadezer kan het niet worden. Maar Tim Hortons is gewoonweg de beste. Vanaf de seconde dat je hun heerlijke koffie proeft ben je verslaafd. En dan vergeten we nog hun overheerlijke donuts en Timbits, gewoon hemels! Dus zagen wij geen andere manier om onze dag goed te beginnen met een French Vanilla koffie, een chocolade donut en een bagel met Nutella.

2. Ga op Zoek naar Zand Dollars op Parksville Strand (Maar Niet Meenemen)

De eerste stop in Parksville was natuurlijk het strand. Ze hadden ons aangeraden om daar eerst te beginnen om zand dollars te zoeken. Een zand dollar lijkt een beetje op een grote witte munt. Als het nog leeft, heeft het een donkere kleur en is het bedekt met stekels. Maar wanneer het dood is heeft het een prachtig bloemachtig patroon bovenaan. Je mag ze bewonderen zoveel je wil maar gelieve ze niet mee te nemen.

Geen zand dollars maar wel prachtige schelpen
Geen zand dollars maar wel prachtige schelpen

Je geraakt het makkelijkste op het strand als je je auto er net voor parkeert. Dan kan je gemakkelijk een eindje over het strand wandelen en terug. Het is wel belangrijk dat je op voorhand de getijden nakijkt zodat je niet met hoogtij komt zoeken want dan is er niet veel strand.

3. Speel een Partijtje Minigolf bij Paradise Golf

Minigolf in Parksville

Op onze weg naar het strand reden we voorbij een zeer opvallend gebouw. Natuurlijk moesten we wel weten wat dit was dus draaiden we terug om een kijkje te nemen. Bleek het een mega leuke minigolf te zijn. Net wat we zochten om ons te amuseren.

Florian aan het minigolfen

We betaalden $8,40 per persoon voor 18 holes. Je kan er ook 36 doen als je wilt want ze hebben twee verschillende routes. Maar 18 was meer dan genoeg voor ons. We hadden nog nooit zo’n mooi aangelegde mini golf gezien. Perfect gemaaid gras, blauw gekleurd water en vlekkeloze banen. Een echte aanrader!

Minigolf in Parksville

4. Wandel Over Rathtrevor Strand Tijdens Eb

Rathtrevor Strand is helemaal anders dan het strand vanParksville. Een prachtig strand dat tijdens eb plots kilometers extra zand krijgt. Op een zonnige dag kan het hier wel wat drukker worden, zeker in het weekend.

Rathtrevor Strand

Hier kan je natuurlijk ook naar zand dollars zoeken maar dan zal je net iets meer je best moeten doen met zoveel strand. Tijdens vloed kan je hier amper op het strand lopen maar wanneer het water zich terugtrekt is er plots niets anders te zien dan zand. Een fantastisch zicht.

Rathtrevor Strand

Mocht je toch nog tijd over hebben dan kan je misschien een beetje verder door rijden richting Port Alberni. Onderweg kom je dan deze leuke dingen nog tegen.

1. Cathedral Grove in MacMillan Provinciaal Park

Florian in Cathedral Grove

Het is onmogelijk om deze te missen aangezien het er altijd druk is. De ingang van het park ligt naast de snelweg en je kan je auto er ook parkeren. Er is aan beide kanten een ingang dus je kan de snelweg oversteken om naar de andere kant te gaan, maar wees wel voorzichtig. Het is een korte wandeling waarbij je voorbij verschillende Douglassparren loopt.

Cathedral Grove in Macmillan

2. De Kleine Qualicum Watervallen

Nog een andere leuke tussenstop die je kan maken is bij de Kleine Qualicum Watervallen. Je kan helemaal tot de Upper Falls wandelen en dan een kleine rode brug oversteken naar de overkant. Vanaf hier heb je een prachtig zicht over de watervallen en kan je een paar mooie foto’s nemen. Je kan niet verder wandelen dus de enige optie is om dezelfde weg terug te nemen.

Watervallen van Little Qualicum Falls

Als je maar niet genoeg kan krijgen van de watervallen, dan kan je verder naar de Lower Falls. Er is ook een picknickplaats met banken en toiletten, reden te meer om hier een paar uurtjes door te brengen.

Watervallen van Little Qualicum Falls

3. Even Afkoelen in Cameron Lake

Op de weg terug naar Port Alberni besloten we een laatste stop te maken bij Cameron Lake. Om foto’s te maken natuurlijk. Maar waarom zouden we het daarbij houden? Even afkoelen in het water leek ons een fantastisch idee. Je moet wel een eindje lopen voor je echt helemaal in het water staat en de stenen maken het er niet makkelijker op. Maar dat hield ons niet tegen om een kleine dip te maken in het meer. Het water was verrassend warm en de kans om een meer helemaal voor onszelf te hebben konden we niet laten schieten.

Cameron meer

Deel op Pinterest

Parksville

Auteur

Hey! Ik ben Kelly, 25 jaar en ik hou van reizen. Ik ben verzot op chocolade en vooral dan een chocolade moelleux. Ik ben verslaafd aan Netflix en hoop ooit trotse eigenaar te zijn van een geweldig katbeest!

2 Comments

  1. Very nice but I would not encourage people to take anything on the beach, certainly not sand dollars…

    • Kelly & Florian Antwoord

      Thanks Michelle, very good point. Just changed it, not sure what we were thinking.

Laat een Comment Achter