De Seawall in Vancouver is de ideale manier om Vancouver’s waterkant te verkennen. Het is een 22km lang fiets – en wandelpad dat begint in Coal Harbour en helemaal doorloopt tot in Kitsilano.
Als je onderweg veel foto’s wil nemen raden we je aan om de Seawall te voet te doen zodat je niet continu moet afstappen van je fiets.

Een favoriet stuk hebben we niet maar het deel tussen West End en Second Beach is zeker een populaire plek. Vooral omdat dit de plaats is waar je van op het strand de zonsondergang kan volgen. Bijna elke zondag, als het weer het toeliet, wandelden we tot aan Second Beach en weer terug. Je zal zeker niet de enige zijn als je op een zonnige dag besluit te gaan wandelen hier. Maar geen nood, de Seawall is breed genoeg voor fietsers en wandelaars.

Uitzicht vanuit West End
Uitzicht vanuit West End

Een ander stuk waar het ook enorm prachtig is, ligt in Coal Harbour. Dit is aan de andere kant van Vancouver waar de watervliegtuigen vertrekken. Dit stuk hebben we grappig genoeg pas ontdekt nadat we al 3 maanden in Vancouver woonden. Om de een of andere reden was dit de plek die we altijd misten. Best wel jammer want het is er zeer mooi. Je kan de watervliegtuigen zien opstijgen met op de achtergrond de bergen van North Vancouver.

Fietser in Coal Harbour
Fietser in Coal Harbour
Zeevliegtuigen in Coal Harbour
Zeevliegtuigen in Coal Harbour

Als je van plan bent om Vancouver te bezoeken in de herfst, ga dan zeker naar Stanley Park. De kleuren zijn dan schitterend. Zeker de gigantische bomen aan de jachthaven zijn dan fantastisch. Als je geluk hebt kom je misschien een wasbeer of drie tegen. Net zoals bij ons. We hoorden eerst een krijsend geluid in het struikgewas en enkele minuten later kwamen er drie wasberen heel gewoon tevoorschijn. Dit was aan The Lost Lagoon, dus neem zeker een kijkje daar.

Stanley Park in de herfst
Stanley Park in de herfst

Stanley Park is enorm en er zijn dan ook een aantal wandelingen die je doorheen het park leiden. De Seawall loopt helemaal rond het park. Die is zo’n 8km lang en je wandelt er ongeveer 2 tot 3 uur over. Wij hebben de Beaver Lake Trail gedaan in de hoop dat we een paar bevers konden spotten. Helaas pindakaas, geen bevers. Wat je ook doet, Stanley Park is zeker de moeite!

De wasberen in Stanley Park
De wasberen in Stanley Park

Enkele andere plekken waar wij van genoten hebben zijn Kitsilano Beach, Yaletown en Jericho Beach. Jericho Beach is niet echt een deel van de Seawall maar het is toch een fantastische plek om te relaxen. We raden wel aan van een bus te nemen of beter nog, een fiets te huren omdat Kitsilano en Jericho Beach iets verder verwijderd zijn van Downtown. Wij hebben zelf 2 weken in Kitsilano gewoond dus hadden we de kans om deze buurt grondig te verkennen. Het is een geweldige buurt om te wonen.

De seawall naast het water in Kits
De seawall naast het water in Kits
Appartementen in Yaletown
Appartementen in Yaletown
Jericho Beach
Jericho Beach

Als je wat hulp nodig hebt bij het plannen van je wandelingen dan kan je hier een map vinden.

Deel op Pinterest

Seawall

Auteur

Hey! Ik ben Kelly, 25 jaar en ik hou van reizen. Ik ben verzot op chocolade en vooral dan een chocolade moelleux. Ik ben verslaafd aan Netflix en hoop ooit trotse eigenaar te zijn van een geweldig katbeest!

Laat een Comment Achter