Watersportdag 2016

Elk jaar zetten meer dan 100 watersportclubs in België hun deuren open en mag je gratis (of voor een kleine toeslag) de vetste watersporten uitproberen. Wij hadden er nog nooit van gehoord. Jammer, want het is een ontzettend leuk concept.

De vijver in Rotselaar

We surfden naar de website van de watersportdag en vonden enkele clubs die stand-up paddleboarden aanboden. Wij kozen voor De Winge in Rotselaar. Simpelweg omdat hun vijver er héél aantrekkelijk uitzag.

Aan het wachten op onze instructeur

De Winge Club in Rotselaar

Eerste Keer Stand-up Paddleboarden

Beter weer hadden we niet kunnen krijgen. Het was 26°c en de zon heeft zich geen enkele keer verstopt. Dat is zeer uitzonderlijk hier in België. We trokken een wetsuit aan, deden daar een reddingsvest bovenop en de intro kon beginnen. Als eerste opdracht, mochten we op ons board gaan liggen en onze armen moesten we gebruiken als peddels. Oei, oei, gaat dit wel lukken?

Kelly zittend op haar board

Bij de tweede opdracht moesten we op onze kniën gaan zitten en mochten we gelukkig onze peddel gebruiken. Je mag in geen geval je peddel in het water gooien want dan zinkt hij naar de bodem van het meer en ben je hem voor altijd kwijt. Na deze twee opdrachten voel je al direct dat dit stand-up paddleboarden zwaarder is dan het eruitziet. Wat een workout!

Florian op z'n knieën op zijn board

Uiteindelijk mochten we dan gaan recht staan op ons board. Dit doe je door eerst op je kniën te gaan zitten en dan met een klein sprongetje op je voeten terecht te komen. Voel je je een wat onstabiel, probeer dan je kniën een beetje te buigen, zo heb je meer grip op je board.

Kelly aan het stand-up paddleboarden

Florian aan het stand-up paddleboarden

Verdict

We kregen ongeveer 2 uur de tijd om ons te amuseren met het stand-up paddleboarden. Maar na een uurtje en half voel je je armen en benen niet meer. Het was plezant, maar het zou nóg plezanter kunnen zijn als je ergens naartoe gaat in plaats van enkele toertjes rond een meer te doen. Mocht je plots zin gekregen hebben om dit zelfs eens te proberen, dan kan je bij De Winge in Rotselaar terecht.

Deel op Pinterest

SUP

Auteur

Hey! Ik ben Kelly, 25 jaar en ik hou van reizen. Ik ben verzot op chocolade en vooral dan een chocolade moelleux. Ik ben verslaafd aan Netflix en hoop ooit trotse eigenaar te zijn van een geweldig katbeest!

Laat een Comment Achter