Tijdens één van onze vrije dagen op de boerderij in Port Alberni, trokken we met de auto richting Tofino. Het is zo’n twee uur rijden op een zeer kronkelende maar mooie weg. We hadden maar een dag maar dit was meer dan genoeg. We vulden onze dag met enkele prachtige wandelingen. We begonnen in Tofino en gingen zo verder naar het Pacific Rim Nationaal Park en Ucluelet.

Het weer zag er veelbelovend uit toen we vertrokken uit Port Alberni. Dat kan niet anders dan een mooie dag worden. In Tofino was ontbijten onze eerste taak van de dag. Het is een lange rit van Port Alberni en we hadden beide een reuzehonger.

Terwijl we genoten van onze bagels met Nutella en fruit zagen we de wolken toe trekken. Niet veel later begon het dan ook te regenen. Gelukkige hadden we onze regenjas meegenomen. We namen de map van Tofino erbij en pikten de eerste wandeling eruit.

1. Tonquin Beach Trail in Tofino

Langs deze wandeling kan je genieten van enkele fantastische uitzichtpunten. De bomen langs het pad lijken te helpen voor de regen maar daar waren we toch niet zeker van. Het is een zeer makkelijke wandeling, 2,6km heen en terug, die een 40-tal minuutjes duurt.

Uitzicht over de oceaan in Tofino

De wandeling eindigt op een afgelegen strand waar je een adembenemend zicht hebt over de oceaan. Als het giet zoals bij ons is het iets minder leuk om hier te blijven staan.

Afgelegen strand op de Tonquin wandeling in Tofino

Tegen dat we terug waren aan de auto waren we natuurlijk doorweekt. Maar de regen hield ons niet tegen, dus op zoek naar de volgende wandeling.

2. Schooner Cove Trail in Pacific Rim National Park

Verrassend genoeg waren we na tien minuten al bijna droog. We parkeerden de auto aan het begin van de Schooner Cove Wandeling en maakten ons klaar om te vertrekken. Plots was het gestopt met regenen en zagen we een beetje zon tevoorschijn komen. Wat een leuke verassing.

Houten wandelpad in het regenwoud in Tofino

De wandeling is op een houten wandelpad dat zeer goed wordt onderhouden. Je wandelt door een prachtig groen regenwoud dat dankzij de regen nog mooier was. Het is 2km heen en eindigt ook op een fantastisch strand waar je enkele mooie foto’s kan nemen.

Long Beach op het einde van de Schooner Cove wandeling

3. South Beach Trail in Pacific Rim National Park

Voor we zouden gaan lunchen wilden we eerst nog 1 wandeling doen. Dit werd uiteindelijk de South Beach Wandeling. Deze begint aan de Wickaninnish Interpretive Center. We wandelden niet de volledige 1,6km omdat we toch wel vrij grote honger kregen. In de zomer kan je iets eten hier maar dit was nu allemaal gesloten.

Zicht op de oceaan met de Wickaninnish Interpretive Centre

Florian op het strand aan het wandelen

We beëindigden de wandeling in een baai. Er lagen enorm veel grote mossel schelpen. Dit zou de perfecte plaats zijn voor een picknick, jammer genoeg hadden we er geen bij.

Strand vol met mossels

4. The Wild Pacific Trail in Ucluelet

Voor we aan onze volgende wandeling begonnen, kochten we eerst wat lekkers in de plaatselijke supermarkt. We zochten een leuke plek om onszelf te zetten en aten door onze lunch. Daarna vertrokken we naar het startpunt van de Wild Pacific Trail. We wandelden de 2.6km lange Lighthouse Loop. Deze wandeling had de meeste uitzicht punten die we ooit al zijn tegengekomen op een wandeling. Allemaal gaven ze een prachtig zicht over de oceaan.

Uitzicht tijdens West Coast wandeling

Uitzicht tijdens de West Coast wandeling

5. Cedar Grove Trail in Ucluelet

Ondertussen begon de vermoeidheid ons toch parten te spelen. Maar we hadden beige nog geen zin om terug huiswaarts te keren dus besloten we om nog een laatste wandeling te doen. De Cedar Grove Trail. Dit is een korte wandeling van 1km die je langs enkele van de grootste cederbomen leidt op Vancouver Island.

Cedar Grove in Ucluelet

De wandeling sluit op een bepaald punt aan op de West Coast Trail. Als je zin hebt kan je deze helemaal langs de kust volgen tot in de stad. Het begin van Cedar Grove is makkelijk te vinden. Vlak naast de snelweg.

Prachtig zicht op de oceaan

De wandeling waar wij het meeste van hebben genoten is toch wel de South Beach Trail. Ondanks dat we het einde niet hebben bereikt, was deze wandeling de moeite waard.

Deel op Pinterest

Tofino

Auteur

Hey! Ik ben Kelly, 25 jaar en ik hou van reizen. Ik ben verzot op chocolade en vooral dan een chocolade moelleux. Ik ben verslaafd aan Netflix en hoop ooit trotse eigenaar te zijn van een geweldig katbeest!

4 Comments

 1. Beautiful pictures! We just visited Vancouver Island few weeks ago and had a blast. Tofino really is a special place.

  • Kelly & Florian Antwoord

   Thanks Maya! We’re so jealous of you guys, living in Canada and all. Yeah, it really is.

 2. Just a small correction to a great blog post! I’m from Ucluelet and that trail is not called the West Coast Trail. It’s called the Wild Pacific Trail. The West Coast Trail is between Bamfield and Port Renfrew I believe. Farther south on Vancouver island and it’s a 5-day hike.

  • Kelly & Florian Antwoord

   Thanks Veronika! Not sure why we mixed them up 😉 All fixed now.

Laat een Comment Achter