Ontdek de Cowboy in Jezelf Tijdens de Calgary Stampede

Elk jaar, voor 10 dagen lang, kan men zich een echte cowboy noemen in Calgary. Maar niet alleen op de officiële Stampede gronden, ook de rest van de stad wordt omgetoverd tot een cowboy hemel.

Keuzes, keuzes, keuzes

We vielen achterover van het aanbod in eten. Het is een onbegonnen taak om alles te proberen maar wij wilden toch enkele dingen niet missen.

_DSC4459

_DSC4498

Maar de Pindakaas Kebab was toch wel de topper. Een gefrituurde pindakaas en jam sandwich, op een stokje met Reese cups ertussen. Dit moet de hemel wel zijn. Niet geheel tot onze verbazing, won het de the Stampede Best Food on a Stick prijs.

IMG_2727

Chuckwagon Races

De chuckwagon races zijn fenomenaal. Een echte cowboy traditie. Na enkele rondes waren we helemaal mee. Elke race zijn er 4 teams die tegen mekaar strijden. Elk met hun eigen chuckwagon, getrokken door 4 paarden. Ook hebben ze achteraan 2 extra rijders. Aan de start van de race, pikt de achterste rijder een kleine ton op en gooit deze in de chuckwagon net voor die vertrekt.

_DSC4470

Daarna zigzaggen ze tussen 2 tonnen waarbij iedereen mekaar maar net passeert. Het lijkt alsof ze op mekaar gaan botsen maar gelukkig gebeurt dit niet vaak.

De TransAlta Grandstand Show

_DSC4503

_DSC4506

Giddy Up Cowboy

Het hoogtepunt van de Calgary Stampede is natuurlijk de rodeo. Een drie uur durende show waar cowboys en paarden, hun beste beentje voorzetten.

We hadden beide shows op verschillende dagen geboekt zodat we 2 volle dagen hadden om van de cowboy waanzin te genieten. Met 1 dag ertussen om een beetje uit te rusten. We raden dit zeker aan omdat we vonden dat dit de ideale manier was om te genieten van de Stampede.

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Ook interessant
5 Redenen Waarom je Pairi Daiza Moet Bezoeken