De Canadese Workaway Ervaring die Ons Leven Veranderde

Lac la Hache

Om eerlijk te zijn, ik kan me niet echt veel herinneren van onze eerste dagen tijdens onze Canadese workaway in Lac la Hache. Ik weet wel dat we ons direct thuis voelden. In eerste instantie gingen we maar 4 weken blijven. Maar na ons hadden ze nog een opening voor 2 weken, die we natuurlijk niet konden afslaan. Dus werden het al gauw 6 weken.

Ik herinner me dat het ‘s ochtends nog vrij koud was in onze eerste week. Maar dan plots stond de Canadese zomer voor de deur. Om 10 uur ‘s ochtends liep het zweet al van onze voorhoofden. Maar we hadden aan het eind van ons verblijf wel een mooi bruin kleurtje.

_DSC3877

De ochtendstond heeft goud in de mond!

We stonden elke dag rond 7 uur op en genoten van ons ontbijt in onze cabin. Nadien starten we onze werkdag met het verzorgen van de kuikentjes. Die nu opgegroeid zijn tot volwassen kippen.

IMG_2338_DSC4044

Tijdens de eerste 2 weken moesten we de tuin opruimen. Er waren enkele bomen nogal dichtbij de elektriciteitskabels gegroeid en die moesten worden omgezaagd. Doug had dit in de ochtend al gedaan zodat wij de rest konden doen.

Florian leerde hoe hij met de kettingzaag moest werken en ik leerde een bijl gebruiken om de kleinere takken eraf te hakken. Nadat alles in mooie stukken was gezaagd, moesten de stronken verplaatst worden richting houtsplijter. Dit deden we 10 dagen lang. We leken wel een beetje op Popeye nadien.

IMG_2405

Nadien kregen we de kans om in de moestuin te beginnen. Iets wat we zelf nog nooit gedaan hadden. Maar ze hadden er vertrouwen in dat we deze taak tot een goed einde zouden brengen. Dus plantten we aardappelen, boontjes, wortelen, uien en nog véél meer lekkere dingen.

_DSC4324IMG_2603

Rond 15 u stopten we met werken en konden we tijd doorbrengen met de paarden. Mijn droom was altijd al om een zwart paard te bezitten dus ik was dan ook door het dolle heen toen ik wist dat ik Cinder mocht verzorgen. Florian vond zijn paard, Little Rose, natuurlijk het mooiste paard van allemaal. Maar uiteindelijk kon je niet anders dan verliefd worden op ze alle 6.

Als we de paarden niet vonden (ze stonden in een gigantische wei, dus ja dit was zeker mogelijk), dan reden we met de quad naar het meer om met de kano te gaan varen. Dit was natuurlijk nog voordat we een ontmoeting hadden met een beer.

Nadien hadden we de schrik goed te pakken en durfden we niet meer naar het meer. Zelfs paardrijden in de bossen was een beetje eng. Avast bedankt aan die gigantische beer om ons zo bang te maken. Maar hier zijn nog enkele foto’s van voor de ontmoeting met Meneer Beer.

Een zeer unieke ervaring die we mochten meemaken was ‘hoe vang je een geit?’. Pat, de vrouw des huizes, wilde graag enkele geitjes kopen. Dus mochten wij ze mee gaan uitzoeken en in de trailer krijgen. Gewoon bij de achterpoten pakken, trekken en huppakee in je armen gooien. Probeer dit nu maar eens met een volwassen geit!

Ze kregen een mooi stukje gras waar ze zich helemaal konden uitleven. We kwamen wel tot de conclusie dat geiten meester ontsnappers waren, aangezien ze telkens weer doorheen de draad glipten. Tot ze uiteindelijk door hadden dat dit hun thuis zou zijn. Moest je dus hulp nodig hebben om geiten te vangen? Laat ons gerust iets weten!

_DSC3881_DSC4326

Tenslotte willen we je graag nog even voorstellen aan Duke. De meest fantastische hond ter wereld! Na 6 weken met Duke te hebben omgegaan, zouden wij graag zelf een Border Collie willen hebben. We raakten allebei zo gehecht aan hem. Hij had dit zeer irritant maar ook lachwekkend trekje dat hij altijd deed. Wanneer je je schoenen wou aandoen en je jezelf bukte, kwam hij met zijn natte neus in je gezicht hangen. Probeer maar eens je schoenen op een deftige manier aan te doen.

_DSC4153

Dit was een compleet andere ervaring dan onze andere Canadese workaway. We willen graag Pat en Doug nogmaals bedanken om ons de beste tijd van ons leven te geven!

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Ook interessant
De Chocolade Week in Antwerpen