De Chocolate Week in Antwerpen

Tijdens de Chocolate Week in Antwerpen kan je naar hartelust proeven van verschillende soorten chocolade. Je koopt voor €10 een Chocolate Pass. Deze bevat 10 coupons die je kan inruilen bij één van de deelnemende chocolatiers. Afhankelijk van hoeveel chocolade je krijgt, ruil je 1 of 2 coupons in. Je krijgt ook een brochure met daarin de chocolatiers die meedoen. Zo kan je op voorhand al een route uitstippelen.

Hier vind je onze keuze van chocolatiers.

1. Château Blanc

Château Blanc ligt in het historisch centrum van Antwerpen, naast de kathedraal. Hier kan je terecht voor allerlei soorten truffels.

_DSC6686

Waarom kiezen voor de traditionele pure truffel als je kan kiezen voor een truffel met Amaretto of Grand Marnier? Voor 1 coupon krijg je 1 zakje met daarin een truffel en een gewone praline. Wij gaven hier 2 coupons voor 2 zakjes.

_DSC6693

_DSC6691

2. Elisa Pralines

Elisa is een chocoladewinkeltje dat je niet kan missen dankzij zijn rode luifels. Het ligt tussen de kathedraal en de Hoogstraat. Hier ruilden we 1 coupon in voor 2 héérlijke pralines. Degene die ons het meeste bijbleef, had een harde gekarameliseerde bodem met slagroomvulling. Zeker een favoriet.

_DSC6711

_DSC6705

3. Sofie Sucrée

Nóg een topper! Ook weer 2 pralines voor 1 coupon. Dit is ook de ideale moment om even een pauze in te lassen. Je kan hier genieten van een lekker kopje koffie of chocolademelk. Wij dronken hier een Chai Latte en genoten van onze pralines met marsepein.

_DSC6715

_DSC6713

_DSC6714

4.  Sjokolat

Voor echte zoetekauwen zoals mezelf, is Sjokolat droom. Voor 1 coupon mag je zélf 2 pralines uitkiezen. Met zoveel lekkers is dat geen makkelijke opgave. Eéntje met boterkaramel en fleur de sel. Hemels! We hebben een winnaar. Hier komen we zeker terug naartoe. En het hippe interieur mag er ook wel zijn.

_DSC6720

_DSC6719

5. Chocolatier Burie

Burie werd opgericht in 1962. Hiermee is hij één van de oudste chocolatiers van Antwerpen. Hier kregen we 2 chocolade diamantjes in ruil voor 1 coupon. Traditioneel maar lekker. Soms is de pure smaak van chocolade genoeg.

_DSC6724

_DSC6725

6. Pierre Marcolini

De Haute Couture van de chocolade. Hier krijg je voor 2 coupons een zakje met 6 mini pralines. Misschien ligt het aan mij, maar ik vond deze chocolaatjes niet bijzonder lekker. Geef mij maar liever zoete ingrediënten, geen exotische kruiden of fruit.

_DSC6731

_DSC6727

_DSC6728

7. Mary

Het eerste dat ons opviel was de leuke inrichting. Het tweede dat ons jammer genoeg ook meteen opviel, was de niet zo vriendelijke mevrouw achter de toog. We werden nogal op een botte manier gevraagd om te wachten met foto’s te nemen tot het onze beurt was. Maar goed, de chocolade kon ons terug opbeuren.

_DSC6732

_DSC6737

_DSC6740

8. The Chocolate Line

Uitgeroepen tot mooiste chocoladewinkel van Europa. Maar is de chocolade ook zo goed? Speciaal is het in ieder geval wel. We kregen er eentje met saffraan en een met praliné. Chocolade met kruid daar moet voor zijn.

_DSC6741

_DSC6744

_DSC6749

_DSC6751

Dit was onze buit na een middagje chocolade shoppen. Mijn favoriet was duidelijk Sjokolat. Volgend jaar nog een keer!

_DSC6758

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Ook interessant
De Efteling, Waar Sprookjes tot Leven Komen