Op Zoek naar Dinosaurussen in Drumheller

Na ons hectisch weekend op de Calgary Stampede, was het tijd om wat meer van Alberta’s natuur te zien. We huurden een auto bij Enterprise en kregen een Fiat 500. Misschien niet de beste auto om te kamperen maar het was de enige auto die ze tot hun beschikking hadden.

Landschap nabij het Royal Tyrell Museum

Royal Tyrell Museum

We kwamen ietsje later aan dan gepland, maar we hadden nog een zee van tijd om het Royal Tyrell Museum te bezoeken. Onderweg naar het museum raakten we al helemaal in de ban van Alberta’s natuurlijk schoon. Terwijl we de parking van het museum opreden, merkten we op dat er veel auto’s terug naar huis keerden. Het perfecte tijdstip om aan te komen dus.

De ingang van het Royal Tyrell Museum_DSC4665

Het Royal Tyrell Museum is zeer populair bij toeristen. Bereid je dus voor op extreme druktes, tenzij je héél vroeg arriveert of wat later in de avond, net zoals wij. Let wel op, ze zijn enkel van Mei tot Augustus geopend tot 21u. Kom je rond 18u, dan heb je nog meer dan genoeg tijd om alles te ontdekken.

Rare Natuurlijke Fenomenen

Op onze tweede dag in Drumheller, volgden we het Dinosaurus Pad richting de Hoodoos, een soort natuurlijke stenen pilaar die gemaakt is van zachte zandsteen. Door de wind en de regen krijgen ze deze rare vormen.

De Hoodoos De andere kant van De Hoodoos

Horsethief Canyon en Horseshoe Canyon

Horsethief canyon ligt ongeveer 16 km noord west van Drumheller. Het kreeg zijn naam tijdens de vroegere jaren, wanneer ranching nog de belangrijkste industrie was. Het werd gezegd dat er een illegaal paardenruil netwerk was in de canyon en de illegale paarden werden hier dan verstopt.

Horsethief Canyon
Horsethief Canyon
Horseshoe Canyon
Horseshoe Canyon

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Ook interessant
Onze Super Coole Hippe AirBnB in de Ojai Valley