De Efteling, Waar Sprookjes tot Leven Komen

Welkom in EEN Wereld vol Wonderen

De Efteling is een pretpark in het Nederlandse Kaatsheuvel. Het is een magische plek waar kinderen over dromen en waar sprookjes tot leven komen. Maar ook volwassenen kunnen zich hier kostelijk amuseren.

De ingang van het park_DSC5298

Sprookjes bestaan ECHT in de efteling!

Blijf zeker eventjes hangen in het Sprookjesbos, waar je voorbij verschillende sprookjes wandelt. Luister naar de wijze woorden van de Trollenkoning, probeer de kroon te stelen uit de schatkist van de draak en raad hoe lang de nek van Langnek nu eigenlijk is. Of je kan een plaatsje uitkiezen bij de Sprookjesboom en luisteren naar de spannende avonturen van de bewoners van het Sprookjesbos.

De Trollenkoning in de EftelingDe draak en de schatkistLangnek in de EftelingDe Sprookjesboom in de Efteling

Durf jij in de Baron 1898?

Deze attractie is niet geschikt voor kleine kinderen! Om een ritje te mogen maken in de Baron 1898 moet je tenminste 1.40 m groot zijn. Geen idee hoe groot je bent? Aan de ingang van de attractie vind je een lengtemeter zodat je jezelf kan meten om te zien of je in de attractie mag.

De Baron 1898

Deze achtbaan is weggelegd voor echte waaghalzen. Het karretje brengt je eerst 30 meter omhoog om daarna stijl naar beneden te vallen, recht in de goudmijn. Je komt beneden terecht in een dikke witte mist om daarna terug buiten te komen en dan doet hij nog een looping, een kurkentrekker en andere waaghalzerij.

_DSC5420

Tijdens het Negen Pleinen Festijn (dat plaatsvindt op elke zaterdag in juli en augustus) is het park open tot middernacht en kan je van de attracties genieten in het donker.

Of Kies je Liever voor de Vliegende Hollander?

Om mee te gaan in de Vliegende Hollander moet je minstens 1,20 m zijn. Terwijl je wacht, wandel je door een kleine havenstad uit de 17de eeuw. Dit is erg leuk en zo wordt de spanning een beetje opgebouwd. De boot doet eerst een korte rit op de achtbaan om vervolgens in het water terecht te komen met een grote splash.

Let op: aan het begin van de attractie zijn er projecties die schrikwekkend kunnen zijn voor kleine kinderen.

Vliegende Hollander in de Efteling_DSC5413Vergeet Niet te Gaan Kijken naar Aquanura

Aquanura is een grote licht-en watershow aan de ingang van het park op de grote vijver naast Fata Morgana. Deze show duurt ongeveer 12 minuten en is een leuke afsluiter van een dagje Efteling.

_DSC5438_DSC5440

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Ook interessant
iBerry Garden in Chiang Mai