Eilandhoppen in Honda Bay

Na Thailand vlogen we door naar Puerto Princesa. Het begin van ons Filipijns avontuur. We verbleven er maar enkele nachten om een beetje op onze plooi te komen en te wennen aan de nieuwe cultuur.

We lazen op verschillende reisblogs dat er 2 hoofd attracties zijn die je kan bezoeken in PP. Je kan kiezen tussen de Underground River of the eilanden van Honda Bay. We hadden niet genoeg tijd om ze beide te bezoeken dus kozen wij voor Honda Bay. Je kan dit met een tour doen of je kan ze ook op eigen houtje bezoeken. Voor de gemakkelijkheid kozen wij voor een tour.

Puerto Princesa

Je bezoekt in totaal 3 verschillende eilanden die op voorhand gekozen zijn door de tourgids. Voordat je aankomt in Honda bay, stopt het tourbusje onderweg 1 keer. Dit om snorkelgerief te kunnen huren. Je kan er ook waterschoentjes huren. Dit hebben wij gedaan op aanraden van onze gids, maar het was eigenlijk overbodig.
Tip: Breng je eigen snorkelgerief mee want niet al het materiaal is tip top in orde!

Dit zijn de 3 eilanden die wij bezocht hebben.

Starfish Eiland

Zeester op Starfish Eiland

Je kan al raden waar dit eiland zijn naam aan te danken heeft. Terwijl onze boot aanmeerde op het eiland, kregen wij ongeveer een uurtje om hier te snorkelen. Je mag de zeesterren aanraken maar niet meenemen natuurlijk.

VisjesParadijs in Honda Bay

Pandan Eiland

Aan Pandan Eiland is een groot stuk van het water omringd met lint. Zodat je weet tot hoever je mag snorkelen. Er ligt ook een vlot in het water waar je naartoe kan zwemmen. Hier was het heel leuk om te snorkelen want er zaten héél veel vissen in het water. Je moest wel een beetje zoeken soms, want er groeide een soort riet in het water waar de vissen zich graag in verstoppen.

Pandan EilandOnderwaterPandan EilandEen vlot aan Pandan EilandMaskerwimpelvissen

Cowrie Eiland

Cowrie was onze laatste stop van de dag. Hier kregen we eerst lunch geserveerd, die mee in de tour zat. Op Cowrie Eiland kan je niet echt snorkelen. Je kan er zwemmen en enkele andere water activiteiten doen. Die je apart moet betalen. Je kan er ook massages boeken of gewoon genieten van de zon. Wij vonden dit een beetje jammer omdat wij toch liever snorkelen dan luieren op het strand.

Cowrie EilandCowrie Eiland vanuit de boot Cowrie Eiland is paradijselijkHet gehele eiland vanaf een vlot getrokken

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Ook interessant
De Canadese Workaway Ervaring die Ons Leven Veranderde