De Molens van Kinderdijk – Dagtrip naar Nederland

Nederland staat bekend om zijn vele windmolens. Je vindt ze verspreid terug over het hele land. Wij gingen er enkele bezoeken. Niet zo ver van Antwerpen ligt Kinderdijk, een kleine stad aan het water met maar liefst 19 molens. De molens behoren tot Unesco Werelderfgoed en zijn bekend over heel de wereld. Een echte aanrader om met de auto er naartoe te rijden.

Fluisterboot die je kan nemen voor een rondvaart

Vanaf Antwerpen is het 100 km rijden en je bent er, dat is dichterbij dan de Belgische kust. Er is een kleine parking vlakbij de ingang van het wandelpad maar de kans is klein dat je hier nog een plek vindt na 10u op een zaterdag. Wij kwamen vroeg aan en konden onze auto hier nog kwijt voor €5. Hier zit trouwens ook een gratis koffie bij die je in het café/souvenirshop kan gaan halen.

Wij bezochten de molens van Kinderdijk op een zaterdag in oktober. Wij waren er om 10u en toen was het nog heel rustig. Een half uurtje later stond de kleine parking al vol en om 11u begon je de drukte al te voelen. Toen wij rond de middag doorreden was het al ongelooflijk druk en zag je de tourbussen op en af rijden. Mocht je dit op een doordeweekse dag kunnen doen raad ik dit zeker aan!

Zicht op het water en de molens Kelly aan het wandelen

Het wandelpad tussen de molens is vrij toegankelijk voor iedereen maar om de 2 museummolens binnen te bezichtigen moet je €8 (€7 als je online boekt) betalen. Heb je geen zin om te wandelen? Dan neem je best de fluisterboot voor maar €5,50 (€3 voor kinderen). Deze rondvaart duurt ongeveer een half uur en het lijkt me best fijn om de molens te bekijken vanop het water. Wij wandelden tot aan de laatste molen en keerden dan terug om onze koffie op te halen!

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Ook interessant
iBerry Garden in Chiang Mai