Daguitstap naar Monschau, op amper 2 uur rijden van Antwerpen

Zo heel soms rijden wij speciaal naar Duitsland om onze boodschappen te doen. Vooral wasproducten en verzorgingsproducten zijn er een pak goedkoper. Dit klinkt misschien tegenstrijdig want natuurlijk betaal je ook benzine voor je auto. Dus je moet wel in bulk kopen om echt te besparen!

Maar het liefst proberen we dit ook te combineren met een leuke uitstap. Want het is toch wel een eindje rijden naar de supermarkt in Monschau.

Uitzicht vanaf de Panoramaweg in Monschau

Monschau ligt op nog geen 2 uur rijden van Antwerpen, net over de grens in Duitsland. Het is een zeer gekend dorp en héél geliefd bij toeristen alom. Een super charmant Duits dorpje waar je gezellig kan genieten van een terrasje. Wij maakten een leuke dorpswandeling en wandelden langs de Panoramaweg omhoog voor een mooi uitzicht over Monschau. Misschien wel het mooiste.

De rivier die door Monschau loopt

Monschau zelf is niet heel groot en op een paar uur heb je alles wel gezien. Je kan je auto makkelijk aan de rand van het dorp parkeren voor €7 per dag of €2 per uur. Dan moet je nog een paar meter wandelen tot het centrum waar je enkele leuke winkeltjes vindt en genoeg terrasjes, al moet je wel even wachten tot de zon draait of je zit in de schaduw, om iets te drinken.

Rond 13u00 werd de drukte ons te veel en zakten we af naar de Kaufland iets buiten Monschau om onze boodschappen in te slaan.

Nog meer charmante huisjes

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Ook interessant
Eilandhoppen in Honda Bay