Stand-Up Paddleboarden (SUP) in Rotselaar

Watersportdag 2016

Elk jaar zetten meer dan 100 watersportclubs in België hun deuren open en mag je gratis (of voor een kleine toeslag) de vetste watersporten uitproberen. Wij hadden er nog nooit van gehoord. Jammer, want het is een ontzettend leuk concept.

De vijver in Rotselaar

We surfden naar de website van de watersportdag en vonden enkele clubs die stand-up paddleboarden aanboden. Wij kozen voor De Winge in Rotselaar. Simpelweg omdat dat het makkelijkst bereikbaar was voor ons.

Aan het wachten op onze instructeurDe Winge Club in Rotselaar

Eerste Keer Stand-up Paddleboarden

Beter weer hadden we niet kunnen wensen. Het was 26°c en de zon heeft een hele dag geschenen. We trokken onze wetsuit aan, deden een reddingsvest erbovenop en we waren klaar om te beginnen. Als eerste opdracht, moesten we op ons board gaan liggen en onze armen gebruiken als peddels. Oei, oei, gaat dit wel lukken?

Kelly zittend op haar board

Bij de tweede opdracht moesten we op onze knieën gaan zitten en mochten we gelukkig onze peddel gebruiken. Je mag in geen geval je peddel in het water laten vallen want dan zinkt hij naar de bodem van het meer en ben je hem voor altijd kwijt.

Florian op z'n knieën op zijn board

Uiteindelijk mochten we dan gaan recht staan op ons board. Dit doe je door eerst op je knieën te gaan zitten en dan met een klein sprongetje op je voeten terecht te komen. Voel je je wat onstabiel, probeer dan je knieën een beetje te buigen, zo heb je meer grip op je board.

Kelly aan het stand-up paddleboardenFlorian aan het stand-up paddleboarden

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Ook interessant
The Neon Museum in Las Vegas