5 Wandelingen die je Moet Doen In Tofino en Ucluelet

Tijdens één van onze vrije dagen op de boerderij in Port Alberni, trokken we met de auto richting Tofino. Het is zo’n twee uur rijden op een zeer kronkelende weg. We hadden maar één dag en genoten van enkele prachtige wandelingen. We begonnen in Tofino en reden verder naar het Pacific Rim Nationaal Park en Ucluelet.

Het weer zag er veelbelovend uit toen we vertrokken uit Port Alberni. Dat kan niet anders dan een mooie dag worden. In Tofino was ontbijten onze eerste taak van de dag. Het is een lange rit van Port Alberni en we hadden beide een reuzehonger.

Terwijl we genoten van onze bagels met Nutella en fruit zagen we de wolken toe trekken. Niet veel later begon het dan ook te regenen. Gelukkige hadden we onze regenjas meegenomen. We namen de map van Tofino erbij en pikten de eerste wandeling eruit.

1. Tonquin Beach Trail in Tofino

Langs deze wandeling kan je genieten van enkele fantastische uitzichtpunten. De bomen langs het pad houden je een beetje droog voor de regen. Het is een korte wandeling van 2,6 km heen en terug, die een 40-tal minuutjes duurt als je enkele stops maakt voor foto’s.

Afgelegen strand op de Tonquin wandeling in Tofino

2. Schooner Cove Trail in Pacific Rim National Park

We parkeerden de auto aan het begin van de Schooner Cove Wandeling en maakten ons klaar om te vertrekken. Plots stopte het met regenen en kwam de zon tevoorschijn. Wat een leuke verassing!

De wandeling is op een houten wandelpad dat zeer goed wordt onderhouden. Je wandelt door een adembenemend groen regenwoud. Het is 2 km heen en eindigt op een prachtig strand waar je enkele mooie foto’s kan nemen.

3. South Beach Trail in Pacific Rim National Park

Deze wandeling begint aan de Wickaninnish Interpretive Center en is 1,6 km.

4. The Wild Pacific Trail in Ucluelet

We wandelden de 2.6 km lange Lighthouse Loop. Deze wandeling had de meeste uitzicht punten die we ooit al zijn tegengekomen op een wandeling. Allemaal keken ze uit over de oceaan.

5. Cedar Grove Trail in Ucluelet

Als afsluiter wandelden we Cedar Grove Trail. Dit is een korte wandeling van 1 km die je langs enkele van de grootste cederbomen leidt op Vancouver Island.

Cedar Grove in Ucluelet

De wandeling sluit op een bepaald punt aan op de West Coast Trail. Als je zin hebt kan je deze helemaal langs de kust volgen tot in de stad.

Prachtig zicht op de oceaan

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Ook interessant
5 Redenen Waarom je Pairi Daiza Moet Bezoeken