5 Redenen Waarom je Pairi Daiza Moet Bezoeken

Pairi Daiza, een dierenparadijs in België. Met meer dan 4500 verschillende soorten dieren heeft het park de award voor Beste Zoo van België en Nederland 2015 gekregen. Op één van de drukste zaterdagen bevonden we onszelf in het park.  Maar het is er zo groot dat je helemaal geen last hebt van de drukte.

De neushoorns in Afrika

1. Beleef de Roofvogels van Héél Dichtbij

Elke dag om 16u is er een prachtige roofvogelshow waar de vogels je om de oren vliegen. Je kan best een beetje vroeger aankomen zodat er nog plaats vrij is in de arena. De show is zowel in het Frans als het Nederlands zodat de meeste mensen alles kunnen verstaan.

Ze proberen hier echt om de mensen zo dicht mogelijk bij te vogels te brengen. In een bepaalde act gooien ze stukjes vlees tussen het publiek zodat de vogels erachter vliegen en tussen je voeten terecht komen. De perfecte moment om wat foto’s te nemen.

Net voor het einde van de show komen alle vogels nog eens terug. De gieren en arenden komen dan ook ineens tevoorschijn. Ze vliegen zo laag over de mensen dat je moet bukken om te voorkomen dat ze tegen je opbotsen. Een ongelooflijk zicht wanneer ze op je lijken af te komen en je dan de wind van hun vleugels kan voelen. Een wonderbaarlijke show die we nog nooit ergens anders gezien hebben. Bedankt Pairi Daiza!

De befaamde zeearend staat klaar om te vliegen

2. Giraffen voederen

Naast het domein van de giraffen staat een uniek houten platform. Dit staat op hoogte van de dieren zodat je oog in oog komt te staan met hen. Tijdens het voederen krijg je van een verzorgers een takje dat je dan aan de giraffen mag geven. Het enige dat je moet doen is een beetje wapperen met je tak en dan komen ze vanzelf naar jou.

Voeder de giraffen in Pairi Daiza

Lang zal je niet moeten wachten aangezien ze graag takken eten. Ze komen ongelooflijk dichtbij dus toch oppassen met kleine kinderen die snel bang zijn.

Voeder en aai de giraffen in Pairi Daiza

3. Geniet van de Prachtige architectuur en verschillende Tuinen

Pairi Daiza heeft verschillende culturele gebouwen. De indrukwekkende boeddhisten tempel in La Cité des Immortels is een authentieke tempel gebouwd door getalenteerde artiesten. Hij staat bovenaan een reeks trappen waar hij uitkijkt op de Chinese Tuin.

Het is niet voor niets dat het park is uitgeroepen tot Mooiste Park van België en Nederland 2015. Er zijn verschillende wonderbaarlijke tuinen waar je van de flora en fauna kan genieten.

4. de Panda’s

Pairi Daiza heeft twee panda’s. Er zijn maar zeventien zoo’s over de hele wereld die deze dieren hebben. Wat een geluk dat België bij die landen hoort. Het is natuurlijk de bedoeling dat er baby’tjes van komen want er leven nog maar 1600 panda’s in het wild. Dus we duimen mee dat we binnenkort kunnen gaan kijken naar schattige kleine panda’s.

De grote panda

Wij hebben jammer genoeg maar één van de twee gezien. Maar we waren wel slim genoeg om dit als eerste te doen in de ochtend zodat er nog niet zo veel volk stond.

5. Voeder een Levende Sprinkhaan aan de Ringstaartmaki

Een levende sprinkhaan

Toch liever geen sprinkhaan? Geen probleem. Wacht ietsje langer en de verzorger komt rond met wat fruit. Dit kan je ook aan de maki’s voederen. Ze zullen het even graag opeten.

De ringstaartmaki aan het eten

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Ook interessant
De Molens van Kinderdijk – Dagtrip naar Nederland