Hoe maak je je Weekend in Victoria Onvergetelijk?

Enkele weken geleden hadden we de kans om een weekend in Victoria door te brengen. Ons verblijf op de boerderij in Port Alberni kwam ten einde en we hadden nog enkele dagen voordat we in Lac la Hache verwacht werden. We kochten twee bus tickets voor de Tofino bus en een paar uur later stonden we al in Victoria.

het Royal BC Museum

Dit was zonder twijfel het hoogtepunt van ons weekend. We hadden in het begin wel onze twijfels, vooral omdat de inkomprijs $23 is. Dit leek ons toch wat veel voor een museum te bezoeken. Maar na een bezoekje aan hun website, ebden onze twijfels weg en gingen we ervoor.

Binnen in het Royal BC Museum

Nog nooit hebben we een museum bezocht dat zo een indruk achter liet. Het is overduidelijk dat er ongelooflijk veel tijd en moeite steekt in het onderhouden van de collecties. We wandelden letterlijk door alle historische periodes. We startten in de jaren 60 en eindigden in de moderne tijd.

Binnen in het Royal BC Museum

We liepen er ongeveer twee uur rond en leerden dingen bij over de First Nations People en andere culturen. Elke keer we een nieuwe hal betraden leek het alsof we met een tijdmachine naar een andere tijd werden gekatapulteerd. Er was maar 1 negatief puntje; op zaterdag wordt het snel vrij druk in het museum. Maar dat wil gewoon zeggen dat het een populaire plek is.

Binnen in het Royal BC Museum

De inkomprijs lijkt op het eerste zich vrij duur maar als je weet dat dit maar 17% van het onderhoud bekostigd, dan wil je dit gerust betalen.  Dus vergeet zeker niet een kleine donatie achter te laten. Ze kunnen het zeker goed gebruiken.

een Rustige Namiddag in Beacon Hill Park

Na grondig onderzoek, besloten we dat we het niet waard vonden om $32 te betalen voor de beroemde Butchart Gardens. Misschien stond de helft van de planten wel niet in bloei of waren we net te laat. Nee, wij kozen voor Beacon Hill Park. Een prachtig park dat aan de rand van Victoria ligt en helemaal gratis.

Beacon Hill Park in Victoria

Het was een schitterende zondag namiddag waarop de zon een hemelse warmte gaf. We genoten van het kijken naar de eenden, namen foto’s van de unieke planten en bloemen en rustten uit op een bankje in de zon. Groepen mensen zaten in het gras met een picknickdeken en genoten van een uitgebreide brunch. Het geluid van spelende kinderen op de achtergrond en een pauw of twee. Je weet wel, een van die dagen waarvan je hoopt dat die nooit eindigt.

Prachtige kleuren in Beacon Hill Park

Een Wandeling Langs de Binnenhaven van Victoria

De haven is zonder twijfel de populairste plek van Victoria.
Met als gevolg dat je hier al de toeristen vind. We voelden ons een beetje overweldigd omdat het zo druk was. Wij zijn zelf niet zo gesteld op overdrukke plaatsen, dus dit was een klein min puntje. Maar wat wil je met zo een mooie plaats.

De haven van VictoriaDe haven van Victoria tijdens de zonsondergang

Een wandeling overdag is fantastisch, maar een wandeling in de avond met de zonsondergang, dat is pas genieten. Het lijkt dan ook iets minder druk maar dat is dan vooral omdat iedereen in de restaurants aan het eten is. Niet veel later en de straten lopen terug vol. Als je lang genoeg wacht kan je het Parlementsgebouw zien oplichten. Alweer een wondermooi zicht.

Het parlementsgebouw in de avond

een echte Luikse Wafel bij Wannawafel

Is er iets lekkerder dan een echte Luikse Wafel? We herkenden de geur van ver. Al die herinneringen aan onze thuisstad, Antwerpen. Wandelen op de Meir op een zomerse dag en na het shoppen, wachtend op een lekkere Luikse Wafel.

Ingang naar het MarktpleinBinnen in Wannawafel

Dus moest je jezelf in Victoria bevinden, volg dan gewoon je neus en die leid je recht naar de shop van Wannawafel. Zeer makkelijk te vinden in de Market Square.

Windowshoppen in Old Town

Als reizigers heb je niet de luxe om zomaar te gaan winkelen voor kleding. Niet omdat het te duur is. Maar omdat elk item je koopt mee in je rugzak moet en dat betekent weer wat extra gewicht. Dus kijken naar de mooie dingen in de etalage is een goed alternatief.

Gangetje aan het marktplein

Old Town is het oudste gedeelte van de stad Victoria en heeft verschillende winkelgebieden. Bastion Square is er zo een en heeft ook een leuk zomers marktje waar je leuke dingen kan vinden. Maar ook zonder markt kan je hier nog steeds komen genieten van de prachtige gebouwen en het adembenemende uitzicht op de haven.

Bastion Square in Victoria

Het Marktplein is zeker ook een aanrader. Niet alleen omdat je hier van een Belgische wafel kan genieten maar ook omdat het een fantastisch winkelgedeelte heeft. Er bevindt zich ook een groot open plein waar je gezellig van een picknick kan genieten of gewoon de beentjes even kan laten rusten van al dat wandelen.

Het Marktplein

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Ook interessant
De Efteling, Waar Sprookjes tot Leven Komen